NEDERLAND - De meteorologische lente is begonnen zoals het hoort. Waar maart normaal zijn staart roert was het de afgelopen week vaak rustig en zonnig weer en deze tendens zet de komende week voort. Vanwege het feit dat de wind naar het zuidosten gaat draaien wordt het zelfs nog iets zachter al blijven de nachten zeer fris.

In de nacht naar maandag kan het zelfs tot vijf graden gaan vriezen, met name in het noorden van het land. In de bovenste helft van het land begint de dag ook nevelig en soms met behoorlijk wat mist.De wind draait naar het oosten en aan het eind van de ochtend is het overal alweer een graad of 4,5 en in de middag een graad of 7 waarbij er wat stapelwolken te zien zijn, maar de zon ook uitbundig kan doorbreken.

In de nacht naar dinsdag is het helder en droog. De wind draait verder naar het zuidoosten en is zwak tot matig. De nachtelijke temperatuur zal in het westen rond het vriespunt liggen, elders in het land 2 tot 3 graden lager. Overdag kan de zuidoostenwind aan zee iets toenemen, maar deze neemt ook zachtere lucht mee waardoor het overag zo'n tien graden kan worden met geregeld zon.

Woensdag wordt het opnieuw zonovergoten na wederom een frisse nacht. Overdag loopt de tempeartuur op naar 10 graden in het noorden tot 12 graden in het zuiden.

Op donderdag klimmen de temperaturen zelfs naar 14, 15 graden en in de zon voelt het heerlijk aan. Gedurende de dag kan er ook wat sluierbewolking, maar op de meeste plaatsen zal de zon die doorbreken.

Op vrijdag zien we dat de nacht wat zachter wordt en dat de zuidoostenwnd in kracht iets toeneemt. Het wordt wederom een stralende dag met een mix van zon, sluierbewolking en een temperatuur van 14, 15 graden.

In het volgende weekend is het weerbeeld nog onzeker. De nachtelijke vorst verdwijnt dan en de temperatuur loopt op tot boven de tien graden. Zoals het er nu naar uitziet blijft het nog grotendeels droog en zonnig, maar de kans op wat lichte buien groeit wel.