NEDERLAND - Na een wisselvallige week en een redelijk knap weekend lijkt de lente gedurende de komende week steeds meer door te zetten. Met name aan het eind van de week kan de thermometer wel eens richting de twintig graden gaan.


Zondag begint de dag bewolkt met vooral in het westen en zuiden eerst wat regen. In het noorden en oosten komt de zon er al af en toe door. In de middag trekken de opklaringen verder het land binnen, maar ontstaan er tegeljkertijd stapelwolken, die in het binnenland lokaal uit kunnen groeien tot een bui. Het wordt pakweg 11 tot 14 graden. De noordenwind maakt het voor het gevoel wat frisser en is matig tot vrij krachtig, windkracht 3 tot 5.

Maandag bestaat het weerbeeld uit zonneschijn en stapelbewolking, welke in de middag uit kan groeien tot een bui. Er staat een wederom een flinke noordoostelijke wind, waardoor het net wat frisser aanvoelt dan de 12 tot 16 graden die behaald gaat worden.

Ook dinsdag staat er nog steeds een stevige (noord)oostenwind die het niet altijd even aangenaam maakt. De zon schijnt regelmatig, maar hier en daar worden toch nog wolkenvelden aangevoerd, waardoor de zon soms afwezig is.

De woensdag geeft een zelfde beeld waarbij uit de bewolking zelfs een klein beetje regen kunnen vallen. Het wordt net als de dagen ervoor zo'n 12 graden op de Wadden tot 14-16 graden in het binnenland.

De weersverbetering laat dus nog even op zich wachten, maar lijkt er vanaf donderdag toch echt te komen. De wind draait steeds meer naar een zuidoostelijke richting, waardoor de lucht warmer en droger wordt. Met uitzondering van het noordwestelijk kustgebied stijgt de temperatuur tot rond 20 graden.

Ook op vrijdag en in het weekend, en dan met name op de zaterdag, lijkt het droog en zonnig te worden bij een (zuid)oostelijke wind en temperaturen die tegen de 20 garden oplopen of lokaal zelfs iets hoger.