NEDERLAND - De laatste week van april begint iets koeler dan we de afgelopen dagen gewend zijn, maar zoals het er u naar uitziet stijgen de temperaturen alweer met Koningsdag en hebben wij in de laatste week van april opnieuw te maken met grotendeels zacht en zonnig lenteweer.


Maandag doet de temperatuur al even een stapje terug met temperaturen tussen de 12 en 15 graden. Er zijn flink wat wolkenvelden waarbij met name in het zuiden/zuidoosten lokaal een regenbuitje mogelijk is, maar ook de zon regelmatig doorkomt. De wind komt uit het noordoosten en is matig.

Op dinsdag komt de wind uit het noorden en voelt het nog iets koeler aan. Flinke stapelwolken maken het wat lastiger voor de zon om door te breken, maar toch zal deze in de middag hier en daar zichtbaar zijn.

Koningsdag (woensdag) begint in de ochtend zeker fris. Vroege vogels op de vrijmarkten dienen zich dan ook warm te kleden. Bij weining wind loopt de temperatuur gedurende de dag op en met een mix van enkele wolkenvelden en zon wordt het in de middag heel prettig bij 15 tot 17 graden.

Ook op de donderdag start de dag fris, maar komt de zon wel weer flink door. In het zuiden van het land kan het zelfs tegen de twintig graden oplopen terwijl het elders rond de 17,18 graden is bij een matige noordoostenwind.

Hetzelfde weerbeeld gaat op voor de vrijdag die ook droog zal verlopen bij temperaturen rond de 17 en 18 graden.

Het weerbeeld voor volgend weekend en de dagen erna is nu nog lastig in te schatten, maar het lijkt er op dat april droog en zacht eindigt en mei hetzelfde begint, al kan een noordenwind weer voor iets verkoeling zorgen.