NEDERLAND - Na een droge en zonnige maand maart eindigde de maand net als de eerste dagan van april met de nodige kou en zelfs sneeuw. De komende dagen komt daar verandering in want de temperaturen gaan langzaam omhoog wat wel inhoudt dat er dagelijks een redelijke buienkans is.


Doordat de wind in de nacht naar maandag richting het (zuid) westen draait wordt er deze week direct al wat zachtere lucht ingevoerd. Dit neemt echter ook de nodige buien met zich mee. Vanuit het noordwesten trekt een regengebiied het land in die zich in d eloop van de dag uitbreidt naar het hele land. Een zuidwestenwind wordt aan de kust zelfs vrij krachtig (5-7) met windstoten van rond de 75 km p/u.. De temperatuur is iets hoger dan het afgelopen weekend en loopt op richting de tien graden.

Ook dinsdag overheerst de bewolking en start de dag met regen, maar in de middag wordt het vanuit het westen droger met af en toe een zonnetje. De wins is nog altijd krachtig en de thermometer loopt langzaam verder op richting de 12 graden.

Woensdag is ook een dag waarin de nodige regen wordt verwacht bij een temperatuur van 12, 13 graden. Ook nu moet men de hele dag rekening houden met een stevige, krachtige wind uit het (zuid)westen.

Vanaf donderdag neemt de buienkans geleidelijk af al is er hier en daar nog een buitje mogelijk. Doordat de nogal altijd krachtige wind iets draait richting het noorden kan het weer iets koeler aanvoelen dan de dagen ervoor met een maximale temperatuur van rond de tien graden

Vanaf vrijdag en ook in het weekend lijkt het langzaam wat droger te worden en komt de zon iets vaker tevoorschijn. Hierbij neemt ook de wind langzamerhand af. Een echt lentegevoel is er helaas nog niet, want de temperaturen komen nauwelijks boven de tien graden uit al kan het in het zonnetje wat aangenamer aanvoelen. Het lijkt de opmaat te worden voor een rustiger week richting de Pasen waarin de temperaturen nog iets meer oplopen.