NEDERLAND - Met het ingaan van de zomertijd wordt het weerbeeld geleidelijk aan wat rustiger. Hoewel de zondag vooral in de zuidelijke helft van het land nog de nodige regen brengt, lijkt de buiigheid en wind langzamerhand af te nemen. Een echt lentegevoel ontstaat er nog niet want het blijftt wisselvallig.


Zondag wordt het met name in het midden en zuiden van het land een sombere dag. Er zijn perioden met regen en het wordt niet warmer dan 8 à 9 graden. De noordelijke helft van het land houdt het grotendeels droog. In de ochtend staat er weinig wind, maar in de middag steekt er een matige noordenwind op en die maakt het voor het gevoel een stuk kouder. In de avond wordt het op steeds meer plaatsen droog.

Op maandag start de dag koud met temperaturen iets boven het vriespunt en daarbij schijnt hier en daar de zon. In de middag wordt het 6 tot 8 graden en daarmee is het behoorlijk fris voor de tijd van het jaar. Het voelt nog kouder aan als er winterse buien voorkomen met regen, hagel en natte sneeuw, want daar is 's middags zeker kans op. Er staat een matige tot vrij krachtige noordwestenwind.

In de nacht naar dinsdag is er plaatselijk kans op nachtvorst. De dag start dan ook koud al wordt het in de loop van de middag 7 tot 9 graden. Er komen lokale buien voor, maar er zijn ook genoeg plaatsen waar het droog blijft. Later raakt het geheel bewolkt en in de avond valt vanuit het westen wat regen. De wind komt dan uit het zuidwesten en is matig van kracht.

Door de zuidwestenwind gaat de temperatuur op woensdag alweer geleidelijk omhoog, maar daarmee wordt ook de buienkans vergroot. De thermometer gaat vlot richting de 12, 13 graden bij een matige tot krachtige wind.

Donderdag en vrijdag geeft een zelfde weerbeeld, al gaat de temperatuur nog iets omhoog tot boven de 15 graden in het zuiden. Hierbij blijft er mix van wolken en buien en is de zon slechts zelden te zien.

Die zon komt hopelijk wel in het volgende weekend weer wat meer tevoorschijn. De temperatuur lijkt dan weer tot rond de 10 graden te zakken, maar wel met droger en mogelijk ook zonniger weer.