NEDERLAND - Na een frisse en regenachtige week ziet het er de komende dagen een stuk beter uit. Er staan ons zelfs enkele zeer fraaie najaarsdagen te wachten.


Maandag wordt al een mooie najaarsdag. Dankzij een hogedrukgebied boven ons land is het waarschijnlijk overal droog en daarbij wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. Er staat een matige westenwind en de temperatuur loopt op naar waarden van 17 tot 19 graden. Het voelt daardoor al flink warmer aan in vergelijking met de laatste dagen.

Op dinsdag wordt het zo mogelijk nog warmer met temperaturen van 18 graden in het Waddengebied en 20 graden, of zelfs iets meer, in het binnenland. Wel trekt de zuidwestenwind wat aan en is er vrij veel bewolking, afgewisseld door af en toe zon. In het noordwesten is de bewolking het dikst en is er kans op een spatje regen.

Ook woensdag start droog met geregeld zon in het gehele land. In de middag neemt vanuit het westen de bewolking toe en in de namiddag gaat het daar als eerste regenen. De regen breidt zich in de avond uit over het hele land. De zuidwestenwind trekt flink aan, vooral in Noord-Holland. Het is vrij warm met maxima van 18 graden in het westen tot 21 graden in Limburg. Op de Wadden, waar de regen als eerst komt, is het slechts 16 graden.

Vanaf donderdag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. Vooral in de kustgebieden is kans op een bui. Donderdag lijkt evenwel nog een vrij zonnige dag te worden in het hele land waarbij de temperatuur wel weer iets lager uit komt met 16 tot 19 graden.

Vrijdag is er meer bewolking aanwezig en is de kans op een bui groter. Langs de kust waait een stevige zuidwestenwind en het blijft zacht met temperaturen tussen 16 en 20 graden.

In het weekend wordt het iets minder zacht. Met name op zaterdag is er dan kans op de nodige regen en de temperaturen zakken iets verder naar rond de 15, 16 graden.