EMMEN - Het is ongelofelijk, maar waar: het bedrag dat nodig is voor de levensreddende operatie van Kimberley in Barcelona en alle kosten daaromheen, nl. € 70.000,--, is bereikt! Tot op heden was er € 33.251,-- beschikbaar, maar enkele gulle gevers hebben de rest van het benodigde bedrag aangevuld. Kimberley en haar gezin zijn hier natuurlijk zeer dankbaar voor en dolblij mee, want eindelijk komt die o zo belangrijke operatie in beeld. Die zal haar de kans geven om een nieuw leven als moeder van haar zoontje en als vrouw van haar man te beginnen.

Kimberley vertelt opgetogen: "Die grote aanvulling kwam als een enorme verrassing. Wie had dat gedacht na zoveel moeite om die 70.000 euro bij elkaar te krijgen. Wij zijn hier dolgelukkig mee! Ik dank langs deze weg iedereen die een bijdrage heeft geleverd: de journalisten die de publicaties mogelijk hebben gemaakt, maar vooral natuurlijk al die mensen die een donatie, groot of klein, hebben gedaan!".

Nazorg
Kimberley heeft instabiele nekwervels. De banden die normaal gesproken wervels op hun plaats laten, werken niet goed bij haar. Dit maakt dat de wervels heen en weer schuiven en bijvoorbeeld de hersenstam verdrukken. In de hersenstam worden onder andere het bewustzijn en de ademhaling gereguleerd. Bij de operatie worden haar wervels aan haar schedel vastgemaakt.

Voor de kosten van de nazorg is nog wel een bedrag nodig. Als Kimberley enkele weken na de operatie weer in Nederland is, moet ze namelijk zes maanden later voor de noodzakelijke controles weer terug naar het ziekenhuis in Barcelona. De reis- en verblijfkosten en de kosten van die nazorg worden geschat op zo'n € 5.000,--. Kimberley hoopt dat de mensen daarvoor nog een donatie willen doen.

Wilt u voor die nazorgkosten een donatie doen, kijk dan op www.helpkimberley.nl