NEDERLAND - Nadat we de afgelopen dagen zijn geconfronteerd met de nodige buien houdt de wisselvalligheid de komende week aan. In het begin van de week zijn er nog enkele mooie nazomerdagen, maar later in de de week zal het door een noordwestelijke wind een stuk koeler aan gaan voelen


Maandag is het droog en schijnt geregeld de zon. In de middag neemt de bewolking wel wat toe. Met een zuidoostelijke wind wordt duidelijk warmere lucht aangevoerd. De maximumtemperatuur loopt op naar 22 graden in het noorden tot lokaal 26 graden in het zuidoosten.

Dinsdag is er een stuk meer bewolking aanwezig en neemt de kans op regen toe. De temperatuur ligt nog altijd boven de 20 graden.

Ook woensdag verloopt overwegend bewolkt met kans op wat lokale buien. Op dit moment wordt de meeste regen verwacht voor het midden en zuiden van het land. Elders blijft het droog en breekt af en toe het zonnetje door.

Vanaf donderdag lijkt de wind naar het noorden tot noordwesten te draaien en volgt een licht wisselvallig weerbeeld met van tijd tot tijd een buitje, maar ook af en toe zon, meer wind en vrij gemiddelde temperaturen voor half september, veelal tussen 19 en 22 graden.

Vrijdag en in het weekend komt de temperatuur waarschijnlijk in het hele land niet meer boven de 20 graden uit. Doordat de noordwesten wind nog iets aantrekt kan het plaatselijk soms koel aanvoelen. Ook blijft er een buienkans aanwezig.