NEDERLAND - Het weer richting de Pasen ziet er een stuk aangenamer uit ten opzichte van de afgelopen week. Het blijft, op een enkel buitje na, grotendeels droog en op dinsdag en woensdag lijkt het zelfs warm te worden.


De nacht naar maandag wordt ronduit fris en aan de grond kan het zelfs nog even flink gaan vriezen. Daarna voert een matige oostenwind duidelijk zachtere lucht aan. Na wat sluierbewolking komt de zon op meerdere plaatsen door. Daarmee loopt de temperatuur op van 11 graden in het noorden tot 15 graden in het zuiden.

Ook dinsdag is er wat sluierbewolking aanwezig, maar ook nu komt de zon regelmatig door. De matige wind gaat van oost naar zuid en brengt nog meer warme lucht mee, waarbij de thermometer kan oplopen va 15 graden in het noporden tot 19 graden in het zuiden.

Op woensdag is het ook nog een redelijk warme lentedag, met geregeld zon al ligt de temperatuur één of twee graden lager dan een dag eerder. Het is de opmaat voor iets wisselvalliger weer in de rest van de week.

Nadat midweeks de nog altijd matige wind richting het noordwesten gaat voelt het vanaf donderdag weer iets killer aan. Omdat er weinig wind staat zal de temperatuur variëren tussen de 11 en 15 graden. Op een enkele lokale bui na blijft het grotendeels droog en komt af en toe de zon deer.

Vrijdag neemt de wind iets toe en kan het voor het gevoel weer even fris zijn met een maximale temperatuur van 12, 13 graden. het lijkt een bewolkte dag te worden met een plaatselijke licht buienkans.

Het Paasweekend gaat, zoals het er nu naar uitziet, droog verlopen en we zien regelmatig de zon verschijnen. Zaterdag voelt het in de schaduw nog wat kil aan, maar vanaf 1e Paasdag komt er een zonnetje tevoorschijn bij temperaturen tussen de 13 en 16 graden.