NEDERLAND - Na een stormachtige en natte week was het dit weekend ineens mooi en rustig weer met een stralend zonnetje en weinig wind. Goed nieuws, want deze tendens zet zich komende week door. Vooralsnog lijkt er alleen op dinsdag een kleine buienkans te zijn en staat ons voor de rest een droge en zonnige week te wachten.


Maandag, de laatste dag van februari, lijkt op het weer van dit weekend. In de nacht er naar toe wordt het fris, met lokaal wat nachtvorst, maar naarmate de dag vordert komt de zon overal door en kan het tegen de tien graden oplopen bij nauwelijks wind.

Maart roert zijn staart, maar het lijkt er op dat de maand rustig begint. De dinsdag is tegenstelling van de rest van de week echter wel een bewolkte dag waarbij met name in het westen van het land een spat regen kan vallen. Bij een matige zuidenwind wordt het overdag zo'n 7,8 graden.

Vanaf woensdag lijkt het vooral droog en rustig te blijven en voor mensen die een dagdeel vrij zijn heerlijk weer om te fietsen en/of te wandelen. Tussen de wolkenvelden komt regelmatig de zon tevoorschijnen en bij een matige oostenwind gaat de thermometer wederom richting de tien graden.

In de nacht naar donderdag worden de nachten weer wat kouder en nachtvorst blijft de komende dagen mogelijk. De oostenwind trekt ietsje aan, maar blijft matig. Overdag wordt het droog en zonnig en heerlijk weer om buiten te zijn.

Zoals het er nu naar uit ziet komt vrijdag ook de zon al vroeg door na een frisse nacht en deze blijft gedurende de dag schijnen.

Het rustige weer trekt door naar het volgende weekend want ook dan lijkt droog en zonnig te verlopen met nauwelijks wind en temperaturen tussen de acht en tien graden, hetgeen normaal is voor de eerste week van maart.