NEDERLAND - Dat april doet wat het wil ging afgelopen week weer eens dubbel en dwars op. Waar er een week geleden knap lenteweer aan het eind van de week voorspeld werd, daar was het meerdere dagen weer eens flink wisselvallig. Daar komt ook in de laatste week van april weinig verandering in. Het levert zelfs een koude Koningsnacht op.


Zondag zijn er in de ochtend zonnige perioden afgewisseld met wat wolkenvelden. Op een lokale bui na blijft het nog overwegend droog en de zuidenwind is overwegend matig, aan zee soms vrij krachtig. In de middag neemt de bewolking toe en gaat het van het zuiden uit regenen. In het noordoosten is er zlefs kans op een enkele klap onweer. De temperatuur stijgt naar maximaal 13 graden langs de kust tot lokaal nog 18 graden langs de oostgrens.

In de nacht naar maandag is er veel bewolking en trekken er soms stevige buien over het land. Het is niet uitgesloten dat daar lokaal ook wat onweer bij zit. Overdag wordt het met een stevige (noord)westenwind nog maar 9 tot 12 graden. Ook trekken van tijd tot tijd wat buitjes over het land, met tussendoor een enkele opklaring.

Ook dinsdag is het nog erg fris met temperaturen die met moeite de 10 graden halen. Dinsdag is daarbij wel regelmatig ruimte voor de zon, al trekken ook wat buien over het land.

Woensdag lijkt het grotendeels droog te blijven, maar dan is er wel vrij veel bewolking aanwezig. Wel blijft het zeer fris en in de avond en de Koningsnacht kan de tempeartuur zelfs dalen naar waarden vlak boven het vriespunt.

Vanaf donderdag gaat de temperatuur weer in de lift, al begint Koningsdag nog wel koud met lokaal lichte vorst in de vroege ochtend. Overdag is het dan droog met een afwisseling van zon en wolken. Met niet al te veel wind stijgt de temperatuur dan naar 10 tot 15 graden.

Vrijdag en in het weekend lijken de temperaturen wel weer rond of boven de 15 graden uit te komen, maar het blijft wel licht wisselvallig met kans op wat regen of een bui al lijken de voorzichtige voorspellingen in de nieuwe week al beter te worden.