OLDENZAAL - Afgelopen twee weken heeft de recherche van Noord-Oost Twente onderzoek gedaan naar veertien kilo crystal meth. De vondst is gedaan door het Team Nodale Oriëntatie in Oldenzaal.

Een 51-jarige man uit Servië en een 51-jarige vrouw uit Bosnië reden in een personenauto, waarvan het Team Nodale Oriëntatie het kenteken herkende. Bij de controle van de auto waren de twee inzittenden zenuwachtig en daar bleek ook reden toe. In totaal vond het team meerdere zakken crystal meth met een geschatte straatwaarde van één miljoen euro. De verdachten zijn verhoord en in bewaring gesteld. Het dossier tegen beide verdachten gaat naar het OM. De drugs is inmiddels vernietigd.

Dit doet de politie tegen ondermijning

Het transporteren van drugs is een vorm van ondermijnende criminaliteit. Ondermijning aanpakken vraagt een lange adem en niet alleen van politie en justitie. Team Nodale Oriëntatie is onderdeel van de Afdeling Infrastructuur binnen een politie-eenheid. De afdeling is belast met taken op het gebied van toezicht, handhaving en criminaliteitsbestrijding op de lokale en regionale wegen.2024270007 ER