ALMELO - De politie heeft op maandag 19 februari twee bewoners van een woning aan De Bonte Specht aangehouden vanwege een aangetroffen drugslab in de achtertuin. Naast verschillende middelen voor het vervaardigen van drugs, werden er ook diverse soorten drugs aangetroffen in de woning. Het lab zelf bleek op dat moment niet in werking.

Eenheidsbrede samenwerking

De politie kwam het lab op het spoor nadat één van de twee verdachten die ochtend was aangehouden door de collega’s in Nijmegen met een grote hoeveelheid drugs op zak. Het ging hierbij om THC verwerkt in snoepgoed. In verband met het onderzoek besloten de collega’s de woning binnen te treden en uiteindelijk te doorzoeken. Ook hier werd onder meer snoepgoed met THC erin aangetroffen en diverse andere soorten drugs. Een tweede verdachte kon worden aangehouden. Het onderzoek naar de twee verdachten loopt. In de woning waren op dat moment twee minderjarigen aanwezig. Zij worden opgevangen bij familie.

Vermoed je een drugslab bij jou in de buurt?

Breng jezelf in veiligheid en bel zo snel mogelijk de politie. Dit kan via 112, maar ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000. Een drugslab zorgt voor een heleboel risico’s. Naast het giftige, bijtende of zelfs brandende afval dat uit een drugslab kan komen, is er ook een risico dat een drugslab vlamvat of zelfs ontploft. Daarnaast kan het afval er ook voor zorgen dat het grond- en/of drinkwater in de bodem rondom het lab ernstig vervuilt of verontreinigt.