ALMELO - De politie heeft twee personen aangehouden nadat zij een radarvoertuig van Team Verkeer Twente bekogelden met eieren. Het gaat om een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 29-jarige man uit Almelo.


Het voertuig met de twee inzittenden reed donderdagmiddag langs de controle aan de Rembrandtlaan in Almelo. Het duo vond het nodig om eieren naar het politievoertuig te gooien. Vervolgens reden ze nogmaals langs vanuit de andere richting om wederom eieren te gooien.

Twee incidenten
Het voertuig is meegenomen naar een controleplaats in Nijverdal en de twee zijn aangehouden. Het voertuig van de heren was donderdagochtend ook al betrokken bij een soortgelijk incident. Aan de Havezatenlaan in Hengelo werd een personenvoertuig bekogeld met eieren.

Streng optreden

Na enkele uren vast te hebben gezeten zijn de verdachten weggestuurd met verschillende bekeuringen. Daarnaast wordt er gekeken of de schoonmaakkosten op hen kunnen worden verhaald. De politie treedt streng op tegen deze vernielingen en tolereert dit absoluut niet.