ALMELO - Heracles Almelo heeft zich voorlopig even los gemaakt van de onderste plaatsen. In een duel dat na een saaie eerste helft alsnog heel amusant werd, wist men FC Utrecht met het kleinst mogelijke verschil te verslaan.

FC Utrecht begon zeer fel en bood de thuisploeg geen ruimte om op te bouwen. Aanvallend speelden de bezoekers echter niets klaar. Alleen Douvikas deed voor rust een poging, maar schoot naast. Heracles vocht zich steeds meer in het duel, maar creëerde verder ook weinig. De beste kans bleek aan Kaj Sierhuis niet besteed.

Kort na rust de waren er ineens kansen over en weer.Van der Kust, op de paal, en Veerman misten bij Utrecht, Sierhuis, Basacikoglu (omhaal) en De La Torre voor Heracles. Het dubbeltje viel uiteindelijk de kant van de Almeloërs op. Sierhuis rondde een prima aanval en een assist van Basacikoglu tien minuten voor tijd af: 1-0.