ALMELO - De politie is op zoek naar beeldmateriaal na een steekincident aan de M.th. Steynstraat in Almelo. Daarbij zijn twee personen om het leven gekomen. Een derde slachtoffer raakte gewond. Even na het incident werd een 28-jarige man uit Almelo aangehouden. Het onderzoek naar de identiteit van de slachtoffers loopt nog.

Uiteraard loopt er een groot politieonderzoek naar het incident. Beelden kunnen daarin een essentiële rol spelen. Mensen met een bewakingscamera, dashcam of videodeurbel vragen we om beelden van vrijdagochtend uit te kijken. Is er iets opvallends te zien? Meld dit dan. Alle informatie, hoe klein ook, kan van belang zijn voor het onderzoek.

Melden kan via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000. Tips doorgeven en beelden uploaden kan ook via onderstaand formulier.

Snel op locatie
De politie kreeg iets na 09:00 uur melding van een steekincident. Meerdere politievoertuigen zijn direct naar het incident gegaan en waren binnen enkele minuten op locatie. De aangehouden verdachte stond op dat moment met een kruisboog op het balkon. Met die kruisboog is op omstanders geschoten. Agenten hebben het vuurwapen gebruikt. Vanwege de dreigende situatie riep de politie korte tijd op om niet naar de locatie te komen.

Met hulp van het arrestatieteam is de verdachte uiteindelijk aangehouden. Hij raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Grondig onderzoek
Uiteraard snapt de politie dat er veel vragen zijn over het incident. Deze vragen zijn niet allemaal direct te beantwoorden. Het onderzoek in dit soort heftige incidenten moet grondig gebeuren en kost tijd.

De Rijksrecherche doet vanzelfsprekend onderzoek naar het gebruik van het dienstwapen.