ALMELO - Agenten in Almelo hielden op dinsdag 24 augustus in de Grotestraat drie mannen aan. De drie worden verdacht van illegaal vuurwapenbezit. Ze zitten vast voor onderzoek. Van de aanhoudingen gaan in de media beelden rond. Die beelden zijn best heftig, maar de agenten hadden een goede reden om op deze manier op te treden: er was mogelijk een vuurwapen in het spel.

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie een melding dat er iemand of mogelijk meerdere personen met een vuurwapen waren gezien bij het Kolkje. Bij dit soort meldingen met mogelijk groot gevaar voor omstanders schaalt de politie direct groot op. Agenten keken in de omgeving uit naar de verdachten. Een agent zag drie mannen die aan het signalement voldeden in de Grotestraat. De drie gingen een horecagelegenheid binnen. Vervolgens werden ze gesommeerd om naar buiten te komen om ze aan te kunnen houden. De 34-jarige man uit Leeuwarden, een 28-jarige man uit Assen en een 29-jarige Almeloër zijn overgebracht naar het arrestantencentrum.

Vuurwapen gevaarlijke verdachten
Gezien de mogelijkheid dat er een vuurwapen in het spel was, hanteerden agenten een speciale benaderingsprocedure. Die is erop gericht om de aanhouding van mogelijk vuurwapen gevaarlijke verdachten zo veilig mogelijk te laten verlopen. Voor omstanders en voor de aanwezige agenten. In de horecagelegenheid werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Om wat voor wapen het precies gaat wordt nog onderzocht.

Heeft u iets gezien?
Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. De politie doet daar onderzoek naar. Getuigen kunnen daar bij helpen. Heeft u gisteravond iets gezien in de omgeving van het Kolkje of de Grotestraat wat kan helpen in het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl