ALMELO - Het slachtoffer werd bedreigd met een mes.

Een 52-jarige man is op donderdag 12 augustus rond 22.00 uur overvallen op de parkeerplaats bij de voetbalvereniging PH aan de Veenelandenweg in Almelo. Hij had een afspraak gemaakt via de datingssite Grinder.

De jongeman waarmee hij had afgesproken ging bij hem in de auto zitten. Op een gegeven moment hoorde de 52-jarige man voetstappen en zag twee jongemannen naast zijn auto staan. Een van de mannen had een mes in zijn hand en zette deze op de keel van de 52-jarige man. De mannen eisten geld en zijn telefoon. De man heeft het afgegeven en is in paniek weggerend. Hij heeft hulp gezocht en daarop is meteen de politie werd gebeld. In de omgeving is door de politie gezocht naar het drietal. De man heeft aangifte gedaan van diefstal door middel van geweld. Van de overvallers zijn de volgende signalementen bekend:

De man die bij hem in de auto stapte:
- +/- 1.80 lang.
- Ongeveer 20 jaar
- Blanke huidskleur
- Smal postuur
- Donker blond / bruin haar. kort model.
- Geen gezichtsbeharing.
- Donker shirt met lange mouw.
- Blauwe spijkerbroek.
- Zwarte sneakers.
Er stond volgens mij een E op of er zat een E in het merk.
- Witte onderbroek met figuurtjes. Deze kwam boven zijn spijkerbroek uit.

Jongeman met mes:

- +/- 1.75 lang.
- Ongeveer 19 jaar.
- Bruin / donker blond haar.
- Geen gezichtsbeharing.
- Smal postuur.
- Donkere kleding

Jongeman zonder mes.

- Zwarte hoody. Hij had de capuchon op.
- Leek nog jonger dan de andere twee jongens.
- Smal postuur

Het rechercheteam dat deze zaak onderzoekt wil graag in contact komen met getuigen! Heeft u iets gezien in de omgeving van de parkeerplaats of weet u wie deze daders zijn? Bel met 0900-8844 of tip ons via het digitaal tipformulier. Anoniem melden mag via 0800 7000.

Tips voor dates:

Vraag om actuele foto’s en ga elkaar (video)bellen voor het afspreken. Ook is het slim om in zicht van andere mensen af te spreken. Dus niet de eerste keer thuis of op een donkere, afgelegen locatie