ALMELO - Heracles Almelo heeft RKC Waalwijk aan de eerste punten van het seizoen geholpen. De Brabanders wisten in Almelo met 0-1 te zegevieren.

Saïd Bakari tekende in de 26e minuut met een mooi diagonaal schot voor de enige treffer van de wedstrijd. Heraccles Almelo speelde matig, maar kreeg nog twee opgelegde mogelijkheden om op z'n minst een punt uit het vuur te slepen. Vlak voor rust mocht Rai Vloet aanleggen vanaf de strafschopstip na een overtreding van Wouters op Van der Water. RKC-keeper Lamprou keerde echter de inzet van Vloet.

Ook na de rust probeerde Heracles het wel, maar bleef RKC vrij eenvoudig overeind. Vlak voor tijd werd het daarbij nog wel gered door de lat bij een schut van Delano Burgzorg.