ALMELO - De politie heeft drie mannen aangehouden na twee overvallen op tankstations in het Gelderse Geesteren en Almelo. Het gaat om een 18-, 19- en 20-jarige man uit Almelo.

Op woensdag 26 februari 2020 werd het tankstation in aan de Nettelhorsterweg in Geesteren overvallen. Twee gewapende mannen kwamen toen de shop binnen, bedreigden het personeel met een vuurwapen en gingen er binnen één minuut met geld uit de kassa vandoor.

Hoogzwangere medewerkster
Drie dagen later, op zaterdag 29 februari 2020, was het raak aan de Aalderinkssingel in Almelo. Een hoogzwangere medewerkster werd toen door één overvaller bedreigd met een vuurwapen. Ook hier was cashgeld de beoogde buit en ook deze overval ging razendsnel.

Enorme impact
Overvallen als deze hebben een gigantische impact op medewerkers die zich vaak niet meer veilig voelen na zo’n incident. De politie is er dan ook op gebrand om de vermoedelijke daders op te sporen. De drie mannen worden verdacht van betrokkenheid bij beide overvallen en zullen zich daarvoor moeten gaan verantwoorden. Het Openbaar Ministerie gaat daarmee verder.

Hulp van publiek

De aanhoudingen konden mede door het meedenken van publiek plaatsvinden. Voor de overvallen is aandacht geweest in de opsporingsprogramma’s BureauGLD en Onder de Loep van Omroep Gelderland en RTV Oost. Met deze programma’s en hulp van oplettende kijkers worden tal van misdrijven opgelost.

Volg BureauGLD op sociale media via deze link en Onder de Loep via deze link en help ook mee!