ALMELO - De rechtbank Overijssel veroordeelt een 58-jarige vrouw tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Zij verduisterde in 11 jaar tijd bijna een miljoen euro van haar werkgever. Naast de gevangenisstraf moet de vrouw ook het verduisterde bedrag terugbetalen.

Leven op grote voet

De vrouw maakte door haar functie als medewerkster financiële administratie misbruik van het vertrouwen dat haar werkgever in haar had. Op deze manier kon zij op geraffineerde en doelbewuste wijze, stelselmatig geldbedragen naar haar bankrekening overmaken. Met het verduisterde geld kocht de vrouw verschillende luxe dingen voor zichzelf en voor anderen en leefde zij op grote voet op kosten van het bedrijf. Zij liet zich daarbij leiden door hebzucht en had daarbij geen oog voor de gevolgen voor het bedrijf. Aan deze gang van zaken is een einde gekomen door toedoen en ingrijpen van anderen.

Terugbetalen

Volgens de vrouw is het hele verduisterde bedrag door haar opgemaakt. Ze is door middel van een betalingsregeling begonnen met het terugbetalen van het door haar verduisterde geld, maar gezien het hoge bedrag en haar inkomen is het de vraag of zij dit bedrag ooit afgelost zal krijgen.