ALMELO - Een 21-jarige Almeloër had op 19 februari 2021 een leuk avondje gepland in Delft met ‘recreatief’ drugsgebruik. Een vriend zou hem daarbij in de gaten houden. Maar de LSD viel heel slecht. En in een roes stak hij in op zijn vriend die het maar net overleefde. Vandaag hoorde de Almeloër achttien maanden cel tegen zich eisen wegens poging doodslag.

Al snel na het drugsgebruik werd duidelijk dat de Almeloër een ‘bad trip’ had. Hij probeerde zijn vriend te slaan (onder meer met een gitaar) en riep dat hij hem dood zou maken. Toen een huisgenoot van zijn vriend daarop zei dat hij de politie ging bellen, draaide de Almeloër de kamerdeur op slot en greep een mes.

Daarmee stak hij in op zijn vriend die zich samen met hem in die kamer bevond. De vriend weerde de steken af met zijn handen en armen maar liep daarbij zware verwondingen op aan pezen, bloedvaten en zenuwen in de hand. Ook raakte de verdachte een slagader in de pols van de vriend met ernstig bloedverlies als gevolg.

Motorkap
Op een gegeven moment stormde de Almeloër in boxer short en onder het bloed naar buiten. Daar sprong hij op de motorkap van een voorbij rijdende auto en sloeg in op de voorruit. Toen een voorbijganger de gewonde vriend wilde helpen, rukte hij hem diens koptelefoon af en vernielde die. De inmiddels gearriveerde politie hield hem op straat aan. Een ambulance vervoerde de vriend naar het ziekenhuis.

Volgens het OM heeft de Almeloër zich schuldig gemaakt aan een poging doodslag. Dat hij in een roes verkeerde, doet daar niets aan af. Of, zoals de officier van justitie zei op zitting: “Niet alleen het slachtoffer heeft doodsangsten uitgestaan. Maar ook zijn huisgenoten die zich hebben opgesloten in de woonkamer. Veel mensen doen laconiek over drugsgebruik. Maar deze casus maakt pijnlijk duidelijk wat de gevolgen kunnen zijn”.

Hij eiste achttien maanden cel tegen de Almeloër. Ook moet de verdachte van het OM het slachtoffer ruim 45.000 euro aan schadevergoeding en smartengeld betalen. De uitspraak is over twee weken.