ALMELO - De minderjarige verdachten krijgen van het Openbaar Ministerie een gedragsaanwijzing van 90 dagen

De politie heeft afgelopen dinsdag een 19-jarige jongen uit Almelo aangehouden op verdenking van onder meer openlijke geweldpleging tegen en mishandeling van een ondernemer en zijn partner aan De Waag in Almelo op 11 december 2021. Bij dit incident zouden er eieren tegen de ruiten van het bedrijfspand zijn gegooid en zou de ondernemer tegen de grond zijn gewerkt.

Eerder zijn in verband hiermee drie jongeren aangehouden. Het gaat om jongens van 15, 16 en 17 jaar uit Almelo. Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft de vier verdachten in een gedragsaanwijzing bevolen dat ze zich gedurende 90 dagen niet mogen ophouden in De Waag of de directe omgeving. Verder mogen ze gedurende die periode geen contact hebben met beide slachtoffers. De afdoeningsbeslissing volgt nog.

De politie constateert dat er al enige tijd overlast is van jongeren die eieren gooien in de richting van woningen en bedrijfspanden in het centrum van Almelo. Er is veelvuldig sprake van vernielingen en van het illegaal afsteken van vuurwerk. Politie en de gemeentelijke handhavers proberen de overlast daar waar mogelijk aan te pakken en te beperken.