ALMELO - Twee mannen uit Almelo zijn door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot 4 jaar cel omdat zij op gewelddadige en sadistische manier een man zwaar hebben mishandeld. In een Almelose woning is het slachtoffer is een nacht lang vastgehouden, tegen zijn wil getatoeëerd, gemarteld, ernstig bedreigd en bekogeld met een vaas en blikken bier. Ook werd hij gedwongen om zijn eigen bloedsporen van de vloer te dweilen.

‘Slechte film’
“Het was echt een slechte film.” Dit zijn de letterlijke woorden van het slachtoffer. Hij werd in de nacht van 19 op 20 mei 2019 door toedoen van de twee mannen het mikpunt van grof geweld en ernstige bedreigingen. De man voelde zich naar eigen zeggen een object op hun feestje waar iedereen op los kon gaan. Deze mensonterende taferelen gingen tot diep in de nacht door. Pas de volgende ochtend slaagde hij erin om te ontsnappen. De man was doodsbang en wilde zelf niet de politie inschakelen, ondanks alles wat er met hem was gebeurd.​

Geen berouw

De twee mannen van 34 en 35 jaar moeten ook een schadevergoeding betalen van 5.730 euro. Beiden vertelden niet waarom ze de man martelden, namen geen verantwoordelijkheid voor hun daden en toonden geen berouw. Eén van de advocaten sprak van een ‘gezellige tatoeëeravond’.