ALMELO - De rechtbank Overijssel oordeelt dat een 31-jarige man schuldig is aan de moord die plaatsvond in het Schelfhorstpark in Almelo op 24 september 2021. De man stak het slachtoffer 25 keer met een stiletto, waardoor hij ter plekke overleed. De rechtbank legt de man naast een gevangenisstraf van 12 jaar ook tbs met dwangverpleging op.De twee mannen ontmoetten elkaar twee dagen eerder in het centrum van Almelo. Ze dronken samen alcohol, gebruikten drugs en vertrokken later naar de woning van de man. De man vermoedde dat hij in zijn woning is gedrogeerd en verkracht door het slachtoffer. Twee dagen later wilde hij daarom met het slachtoffer afspreken om te horen wat er die nacht is gebeurd. Ze spraken af in het Schelfhorstpark, waar een woordenwisseling ontstond. Op enig moment pakte de man een stiletto uit zijn jaszak en stak in op het slachtoffer.

Voorbedachten rade

Volgens de rechtbank handelde de man niet in een opwelling, maar doodde hij het slachtoffer met voorbedachten rade. Uit verklaringen van twee getuigen blijkt dat de man al voordat het slachtoffer in het park arriveerde van plan was om hem van het leven te beroven. Ook blijkt uit berichtenverkeer dat hij een dag eerder ook al van plan was om hem dood te steken.

Tbs met dwangverpleging

Voor de rechtbank staat vast dat de man destijds leed aan ernstige persoonlijkheidsproblematiek en verslaving en daarom verminderd toerekeningsvatbaar was op het moment van de moord. Gezien de ernst van de stoornis, de kans op herhaling en het gevaar voor de maatschappij als de man onbehandeld terugkeert, legt de rechtbank – naast een gevangenisstraf van 12 jaren - tbs met dwangverpleging op.